Taff


Ergens in de zomer van 2004 werd Taff geboren. Tot begin 2008 heeft hij zich, volgens zeggen, bezig gehouden met behendigheid en verder heeft hij zich uitgebreid toegelegd op het achterna rennen van ballen en stokken. Dit leidden wij af van de enorme passie en felheid waarmee hij alles waarmee we gooien weer terugbrengt en de blik in zijn ogen wanneer hij staat de wachten op een volgende worp.

Omstreeks april 2008 werd hij herplaatst. Helaas liep het in zijn nieuwe omgeving niet helemaal naar verwachting en zo kwamen wij hem op het spoor.

Op 10 augustus 2008 is hij de Reilley-Keir roedel komen versterken.

Taff is een ongelooflijk aanhankelijke lieve reu met "keurige" manieren. Hij zal uit zichzelf niet op de bank springen, behalve wanneer we de kamer uit zijn. Wanneer hij aangehaald wil worden legt hij voorzichtig zijn voorpoten op schoot en vlijt zijn kop er boven op. Inmiddels wacht hij netjes met eten tot er toestemming is gegeven, behalve wanneer je nog een stukje taart op tafel hebt staan!

Finnian kan hem nog wel eens irriteren en dan trekt Taff gedistingeerd zijn bovenlip op. En als het echt te bont wordt schiet hij er blaffend achteraan. Gelukkig hebben wij Cooper om alles ook luid blaffend tot kalmte te manen.

Inmiddels heeft Taff ook de schapen ontdekt. Hoewel hij nog steeds op zoek is naar een bal of stok, vindt hij het ook geweldig om samen met mij achter ze aan te hobbelen. Vanwege zijn leeftijd zit er geen grote snelheid meer in en moet hij veel activiteit vaak bezuren met wat stijve gewrichten achteraf.