Moragh

Glencregg Moragh is de laatste aanwinst in de Reilley Keir roedel. Geboren op 7 augustus 2010 als kleindochter van wereldkampioen 2011 Becca van James McGee en dochter van 3e in datzelfde WK, Cap van Michael Gallagher. Dat niveau gaan wij niet bereiken, al ligt dat niet aan haar.

Moragh heeft een enorme werklust en een grote will to please. Wanneer zij achter een groot koppel schapen komt en mij even niet kan zien, schiet haar kop met gele prikoogjes snel omhoog boven de schapen uit om te checken of ik er nog ben. 

Ze is ongelooflijk vriendelijk en kan geen genoeg krijgen van aandacht van iedereen die haar pad kruist. Zij maakt dit onmiskenbaar duidelijk door kronkelend en wiebelend met haar achterste op mensen af te lopen.

Intussen kan ook zij met grotere kuddes werken. Haar enthousiasme moet zo nu en dan wat worden ingedamd, maar al met al is ze inmiddels een nuttig hondje gebleken.

Thuis is Taff haar grote favoriet. Hij is ook degene die haar heeft geleerd dat schapen niet eng zijn, maar dat je er een hoop lol aan kan beleven. Tijdens wandelingen wordt Taff ook constant door haar gevolgd, in de gaten gehouden en opgezocht... Ik kan dan wel inpakken!