Neala

Toen eind 2004 de passie voor het schapendrijven ontstond, kwam daarmee ook de wens om met een Border Collie te werken. Na flink wat zoekwerk werd Neala gevonden. Ze is half langharig, zwart-wit met heel veel grijze vlekjes. Hierin lijkt zij op haar vader Scot. In België geboren op 23 november 2005, was zij volgens de fokster in de wieg gelegd voor het schapendrijven. En inderdaad, toen zij met een week of 12 voor het eerst een eindje achter de schapen aan mocht lopen, liep zij van enthousiasme nagenoeg op haar achterpoten.

Neala loopt inmiddels niet meer op haar achterpoten, maar de gedrevenheid is onverminderd. Hoewel de leeftijd begint te tellen is zij voor het snel ophalen van de schapen een onvolprezen nuttige hond. En één ding staat vast... bij Neala weet je zeker dat je alle schapen hebt. 

Thuis is Neala rustig en vriendelijk. Ze ligt graag vlak bij de deur, klaar om naar buiten te gaan, want daar ligt haar passie. Met de andere honden bemoeit ze zich eigenlijk niet, haar fascinatie ligt hoofdzakelijk bij schapen en Abby de kat.

Neala is tevens het hondje van ons logo.