Een kleine verklaring.....


Reilley-Keir is de "Keltische" versie van mijn eigen naam Roggeveen. Een naam die beslist bij mij past, want rondzwerven over heide- of veenlanden, liefst met de honden, staat hoog op mijn lijstje van favoriete bezigheden. Ook uitgestrekte graanvelden, rogge of andere soorten, hebben weer dat ruime en weidse. Het geeft je die link met de natuur en het werken op het land die je ook terugvindt in Border Collies en het werken met deze honden.

En waarom een vertaling naar Reilley-Keir? Dat heeft weer te maken met de oorsprong van de honden waar het op deze pagina's over gaat; het grensgebied tussen Schotland en Engeland. Wanneer je dan alle losse aspecten wil samenbrengen tot een geheel, dan verplaats je je naam naar het oorsprong-gebied van de border collie.

Reilley-Keir is dus een naam, geen bedrijf of instelling. Het is de bedoeling om directe (wat kunnen wij zelf vertellen) en indirecte (boeken, films en artikelen) informatie te geven over border collies en schapendrijven. Verder geeft het een kijkje achter de schermen van ons eigen leven met de honden.