Welsh pages

Het eerst wat opvalt wanneer je Wales binnenkomt zijn de tweetalige verkeersborden of wegopschriften. Velen malen werden wij gewaarschuwd om Araf ofwel Slow te rijden. Iedere plaatsnaam staat dubbel genoemd.

Wales of, in het Welsh, Cymru ligt in het westen van Groot Brittannië als een soort schiereiland tussen de Engelse steden Liverpool in het noorden en Bristol in het zuiden. Hoewel het geen onafhankelijke staat is, heeft het een eigen taal, een eigen vlag en een eigen binnenlands bestuur.

Met een oppervlakte van 20.761 km2 (ongeveer de helft van Nederland) en maar een kleine 3 miljoen inwoners, beschikt het over veel ruimte, natuur en ongerepte gebieden. Het landschap van Wales is, vooral in het midden van het land bergachtig. Meer naar de kust wordt het landschap wat groener. De kustlijn heeft een totale lengte van zo'n 1200 km.

Welsh mountains

Wales is een fascinerend land met een rijke geschiedenis dat bovendien rijk is aan schapen en schapen evenmenten. Voor Reilley-Keir redenen genoeg om er wat pagina's aan te wijden!

Klik voor de volgende onderwerpen:

Wales en schapen

Welsh mythologie

Werkhonden veiling

Stock market